sreda, 11 oktobar 2017 20:07

Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Zrenjanin, 11. oktobar 2017. godine

12. FEBRUARA 2015. GODINE POTPISAN JE UGOVOR PREMA KOME PIJAĆA VODA TREBA DA POTEČE DO 12. OKTOBRA 2015. GODINE.

Za dve nedelje dogodile su se dve havarije dovoljno velike da ne mogu da budu rešene za jedan dan, a sada su u toku radovi. Rezultat: Zrenjanin nema nikakvu vodu, a maltretirani građani o pijaćoj vodi mogu samo da sanjaju.

ZAŠTO SE PODACI KRIJU OD ODBORNIKA?

Odbornici Alisa Kockar i Miroslav Kalanj podneli su danas zahtev u ime odborničke grupe demokrata da se zainteresovanim odbornicima omogući obilazak lokacije na kojoj se nalazi takozvana fabrika vode, uz prisustvo predstavnika JKP „Vodovod i kanalizacija“, izvođača radova i barem jednog tehničkog lica dobro upućenog u celokupan proces.

Mišljenja smo da svi odbornici treba da budu dobro upućeni u to kako sam sistem treba da funkcioniše, šta je to što izaziva havarije i kada se očekuje da pijaća voda zaista poteče iz naših česmi... Mi se danas informišemo putem medija, a to je neprihvatljivo. Možda neki odbornici svoj zadatak ne shvataju ozbiljno, ali mi nismo deo te grupe: građani imaju pravo da znaju, a njihovi predstavnici moraju da znaju,“ zaključio je Miroslav Kalanj.

ZAŠTO SE PODACI KRIJU OD GRAĐANA?

Ovo nije prvi pokušaj demokrata da dođu do podataka. Odbornica Alisa Kockar već duže od godinu dana pokušava da dođe do informacija o potpisanom ugovoru, odlaganjima i novim dogovorima, ali bez uspeha:

Kada od gradske uprave i od Vodovoda nisam dobila odgovore, žalila sam se i Povereniku za informacije od javnog značaja. Nažalost, ni dan danas mi nije omogućen niti uvid u ugovor, niti bilo kakva informacija o razlozima zašto niko nije reagovao (niti reaguje danas) što je grad vidno oštećen i šteta nije nadoknađena. Ako kašnjenje od dve godine nije dovoljan dokaz nesposobnosti, ja zaista ne znam šta jeste. Ako dve godine ćutanja nije dovoljan dokaz loše namere, ja zaista ne znam šta jeste.“

Odbornici Kalanj i Kockar najavljuju da će demokrate nastaviti da se bore ne samo da Zrenjanin konačno dobije pijaću vodu, nego i da sve informacije zaista budu javne i dostupne svima.

Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Video snimci

Ovde možete pogledati sve video snimke DS ZR

Svi video snimci

Foto galerija