1. maj: investicije i radna mesta

Zrenjanin, 01.05.2017.

Sećate li se priča o Zrenjaninu, jednom od važnijih privrednih centara na Balkanu? Ili onih nada da će fabrike još jednom proraditi i učiniti naš grad živim mestom u koje mladi dolaze umesto da iz njega odlaze?

“Na poslednjoj sednici Skupštine smo imali priliku da još jednom slušamo bajke o Zrenjaninu, centru sveta u koji investitori dolaze svakodnevno zahvaljujući itekako sposobnoj vlasti i prosto se otimaju koji od njih će uložiti više u naš grad. Zato smo odlučili da se u narednom periodu posvetimo istraživanju upravo tog pitanja – koliko investitora je zaista došlo, koliko su uložili i, ono što je najvažnije, šta i koliko građani Zrenjanina imaju od toga,” izjavio je Igor Kovačić, predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu.

Alisa Kockar, odbornica iz redova demokrata, podnela je prvi u nizu zahteva za pristup informacijama od javnog značaja i kratko prokomentarisala taj poduhvat: “Pre svega, sramota je da odbornicima treba dva meseca da dobiju podatke koji se tiču najvažnijeg pitanja na kojem svi zajedno treba da radimo – razvoja našeg grada, a da na kraju i taj odgovor bude polovičan i pod velom tajne. Stava sam da novih velikih investicija nije bilo od kad je Srpska napredna stranka na vlasti, ali i da su uslovi pod kojima naši sugrađani rade izuzetno loši (ako uopšte imaju tu sreću da imaju posao) i cilj mi je da tu teoriju potkrepim i dokazima na papiru ili, što mi se čini da je naučna fantastika, da je opovrgnem.”

Da podsetimo građane Zrenjanina, premijer/predsednik/koordinator službi/predsednik kućnog saveta je nedavno izjavio kako su pod njegovom vlašću svi zaposleni i kako je nemoguće naći nekoga bez posla. Paradoksalno je da je baš pre nekoliko dana održan “izuzetno posećen” Sajam zapošljavanja u našem gradu koji su, valjda, posetili zaposleni u toku pauze za ručak. U tom duhu, želimo Vam srećan praznik rada i nadamo se da ćete barem prvi maj provesti u krugu prijatelja i porodice.

Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu

%d bloggers like this: