Alisa, dobitnica nagrade “Dr Predrag Simić”

Alisa Kockar iz Zrenjanina osvojila je treću nagradu na konkursu „Dr Predrag Simić“. Birana su 3 najbolja rada iz oblasti spoljne politike Srbije i balkanskih odnosa, a Alisa se odlučila za temu „Šta treba da budu ciljevi Srbije u politici prema zemljama regiona?“

„Profesor Simić je zaista bio inspiracija svim svojim studentima i velika je čast bila poznavati ga. Zahvaljujući profesoru, danas smo bolji politikolozi, poznavaoci međunarodnih odnosa i analitičari. Biti prva žena koja je dobila nagradu sa njegovim imenom je nešto potpuno neverovatno i zbog toga sam presrećna,“ izjavila je Alisa Kockar.

Nagradu su dodelili porodica Simić, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu i Centar za društveni dijalog i regionalne inicijative iz Beograda u spomen na prerano preminulog profesora dr Predraga Simića, a sama svečanost održana je danas na Fakultetu političkih nauka, sa početkom u 11 časova.

Alisa Kockar je studentkinja master međunarodnih studija, modul međunarodna bezbednost, na Fakultetu političkih nauka, koordinatorka za međunarodnu saradnju i komunikaciju u Društvu za akademski razvoj i portparolka Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu.

Gradski odbor
Demokratske stranke u Zrenjaninu

%d bloggers like this: