Apsolutna vlast – apsolutna odgovornost

Gradski štab za vanredne situacije doneo je dve naredbe u proteklim danima, kojima je ograničeno radno vreme ugostiteljskih objekata i nošenje maski u svim zatvorenim prostorima postalo obavezno, ali nijedan stvaran korak nije preduzet da se građani Zrenjanina, pre svega, informišu, a potom i zaštite.

„Građani su zbunjeni i uplašeni. U nacionalnim medijima se govori o neslaganju i skrivanju broja obolelih i preminulih od koronavirusa, a po gradu se šuška i da su kapaciteti naše infektivne klinike već sad iscrpljeni. Vratili smo se tamo gde smo bili pre 4-5 meseci, da o stanju u Zrenjaninu ne znamo ništa, sem onoga što poneki lokalni funkcioner objavi na svom privatnom Fejsbuk profilu. Zastrašujuće je što lokalna vlast misli da nije ni dužna da podeli informacije sa nama, iako uredno prima platu za svoj (ne)rad,“ izjavila je Alisa Kockar.

Pored informisanja, neophodno je da se u što kraćem roku preduzmu stvarne mere prevencije i time zaštite građani i medicinsko osoblje. „Odgovornošću i potencijalnim rešenjima problema ćemo se baviti paralelno, ali sada Grad Zrenjanin ne sme biti bez vode čak ni na 2 minuta. Osnovna sredstva zaštite moraju biti obezbeđena za sve – određenu količinu maski i rukavica treba podeliti na kućne adrese, a kanistere sa sredstvom za dezinfekciju postaviti na više lokacija u gradu i u svim selima bez izuzetka”, još jednom je predložila predstavnica demokrata Alisa Kockar. Upravnicima zgrada treba staviti na raspolaganje sunđere i dezinfekciono sredstvo, kako bi se napravile barijere na ulazu u svaku zgradu, a u narednom periodu će od izuzetne važnosti biti i kontrola sprovođenja propisanih mera.

Uz pomoć mnogobrojnih legalnih i nelegalnih taktika, Srpska napredna stranka osvojila je apsolutnu vlast na lažnim izborima čiju cenu sada plaćaju svi građani. Demokratska stranka poziva predstavnike Srpske napredne stranke da preuzmu odgovornost koju sa sobom nose 42 mandata i da konačno počnu da dele sve važne informacije zvaničnim kanalima, kao i da preduzmu sve mere koje su na raspolaganju da bi se građani zaštitili, kako od koronavirusa, tako i od posledica koje će virus imati po ekonomiju i druge važne sfere života.

Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu

%d bloggers like this: