Bojkot – nov početak za Zrenjanin i Srbiju

Potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić posetila je juče Zrenjanin u okviru bojkot kampanje.

Dragana Rakić i zrenjaninske demokrate razgovarali su juče sa građanima na Velikoj pijaci o budućnosti Srbije i Zrenjanina, ali i bojkotu i reformi Demokratske stranke. Mnogo toga je brinulo naše sugrađane, a ekonomska situacija u gradu bila je na prvom mestu.

„Mi Vojvođani najbolje znamo kako je vlast zapostavila i rasprodala našu privredu, dok većina građana tone u siromaštvo. Tako je i u Zrenjaninu i u Vršcu, preživljava se i vreme računa od plate do plate. Hitno nam je potreban zaokret i plan koji će obezbediti finansijsku stabilnost svim građanima, a ne samo onima koji su na vlasti ili uz vlast jer istina je da je danas samo njima dobro,“ izjavila je Dragana Rakić.

Sadašnja vlast ne može da se popravlja, već mora da se menja. Ipak, ona neće omogućiti slobodne izbore sve dok ima onih koji će učestvovati i na lažnim i zato je izuzetno važno ne izaći na izbore 21. juna.

„Obavezali smo se da ne učestvujemo na izborima koji nisu slobodni i danas držimo svoju reč. Nismo napustili Skupštinu i mesecima protestovali sa građanima da bismo se vratili u tu istu zgradu, sa još gorom vlašću, bez medija i građana, već da bismo pokazali da za nas postoji nešto mnogo bitnije od fotelja – borba za Zrenjanin,“ izjavila je naša odbornica i članica Glavnog odbora stranke Alisa Kockar.

Da Demokratska stranka želi da bude opozicija koja menja, a ne ona koja pristaje na ustupke zarad sopstvenih interesa, potvrdila je i potpredsednica stranke i još jednom istakla značaj reforme unutar DS-a.

„Složili smo se da bez jake Demokratske stranke nema promena u Srbiji. Zato je 21. jun novi početak i za Srbiju i za Demokratsku stranku,“ zaključila je Dragana Rakić.

Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu

%d bloggers like this: