Da li da odem ili ne?

Zrenjanin, 14.06.2017.

Juče je otvoren „najveći kineski tržni centar u Zrenjaninu“, a ujedno je pokazan i besmisao rada lokalne samouprave. Ako je otvaranje kineskog tržnog centra u prostorijama banke dovoljno značajan događaj da bi crvenu vrpcu presekao zamenik gradonačelnika, onda smo na odličnom putu da u svečanoj atmosferi „otvaramo“ semafore i, samim tim, imamo veliki problem.

Šta je to što Zrenjanin može da ponudi mladima? Da li mladi u Zrenjaninu imaju budućnost ili su primorani da je traže daleko od Zrenjanina? Zašto bi se bilo ko mlad vratio u Zrenjanin nakon studija i tu ostao? Ili zašto ne bi otišao u Slovačku da radi, pa makar i „na crno“? Dok se gospodin Goran Knežević hvali značajnim smanjenjem broja nezaposlenih, a gospodin Saša Santovac privlačenjem novih investitora, mladi odlaze. Jedan po jedan. Ne zato što žele da odu od svega što poznaju i svih koje vole, već zato što moraju. Prvo odu samo privremeno, a onda uzaludno traže razloge da se vrate i na kraju…

Nažalost, nisu samo pomenuta gospoda nezainteresovana za sadašnjost i budućnost našeg grada – rame uz rame nalazi se i skupštinska većina, bez ijednog izuzetka, a posebno oni kojima je borba za mlade zapravo posao – zaposleni u Kancelariji za mlade i članovi i članice Saveta za mlade.

„Srpska napredna stranka držu u svojim rukama svu vlast – i lokalnu, i pokrajinsku, i republičku. Ako sada nisu sposobni i voljni da učine nešto za sve mlade u našem gradu, nikada neće ni biti. Zadatak je lokalne samouprave da se bori za svakog mladog čoveka, a što pre Srpska napredna stranka shvati da je to težak posao na kom moramo svi zajedno da radimo i da predlozi nisu loši samo zato što dolaze iz redova demokrata, imamo veće šanse da pružimo mladim ljudima razlog da ostanu. Šoping centar nije i nikada neće biti motivacija mladim ljudima, to je valjda jasno,“ izjavila je odbornica Alisa Kockar.

Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu

%d bloggers like this: