Kockar: Cene skaču, a vlast o tome ćuti

„Dok nas Srpska napredna stranka godinama zatrpava aferama prikrivajući prethodnu novom i dok se borimo da otkrijemo šta je to sakrila od građana i kako je trošila novac iz budžeta, važno je da ne zaboravimo i na svakodnevne probleme građana Zrenjanina. Iako se borimo za pijaću vodu i tražimo gde je najjeftiniji balon vode, ne sme da nam promakne da je skočila cena goriva, da je cena ulja između 160 i 190 dinara, jogurta između 150 i 170 dinara, i da je čak i vekna hleba danas 60 dinara, jer su to problemi sa kojima se borimo svakog dana,“ izjavila je Alisa Kockar, v.d. predsednika Demokratske stranke u Zrenjaninu.

Loša epidemiološka situacija ostavlja sve veći broj radnika bez posla, a cene osnovnih životnih namirnica svakodnevno rastu, dok nam vlast priča o lepotama zlatiborskih gondola koje većina Zrenjaninaca može da vidi samo na televiziji. Deluje kao da ponovo preživljavamo devedesete – slušamo bajke o tome kako naša država ima najjaču ekonomiju u Evropi, vlast uživa u plodovima zlatnog doba, a građani podižu kredite kako bi preživeli mesec.

„Zrenjanin je, prema nedavnim istraživanjima, drugi najskuplji grad za život u Srbiji, daleko skuplji i od Beograda. Posla je sve manje, a cene su sve veće, i to je pritisak koji građani više ne mogu da izdrže. Nabavka vitamina po sumnjivim procedurama i 30 evra pomoći iz budžeta nisu prave mere pomoći, već samo još jedan deo beskrupulozne kampanje Srpske napredne stranke za podizanje rejtinga na račun građana. Grad, pokrajina i država moraju u što kraćem roku da osmisle programe i pakete pomoći privredi i građanima Zrenjanina, pre nego što posledice pandemije i lošeg upravljanja gradom i državom budu prevelike da bi se sanirale,“ upozorila je Alisa Kockar.

Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu

%d bloggers like this: