Kockar: Nije prvi put da vlast daje lažna obećanja

„Konačno je i sam predsednik države došao do zaključka do kog je opozicija u Zrenjaninu došla još pre više godina – da je takozvana fabrika vode nažalost propala investicija zbog koje su građani Zrenjanina izgubili i vreme i novac, kao i da su pojedinci verovatno predanije radili na tome da se obogate nego da građani Zrenjanina dobiju pijaću vodu,“ izjavila je Alisa Kockar, v.d. predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke Zrenjanin i portparolka Demoratske stranke.

Demokratska stranka insistira da se odgovorna lica privedu pravdi jer su višestruko oštetila ne samo budžet grada, nego su nanela i direktnu štetu građanima Zrenjanina, pa bi jedino ispravno bilo da javnu funkciju zamene zatvorskom kaznom. Dok se to ne dogodi, a posebno imajući u vidu pandemiju, neophodno je da se građanima obezbedi pristup pijaćoj vodi po subvencionisanim cenama, što je posao koji može da se koordiniše preko mesnih zajednica. Zrenjaninci predugo troše ogromne svote novca na mesečnom nivou kako bi kupovali dovoljno vode u marketima ili putovali do Novog Sada ili Beograda samo da bi napunili balone s vodom i krajnje je vreme da lokalna vlast preuzme odgovornost i pomogne građanima.

„Ovo nije prvi put da visoki funkcioneri Srpske napredne stranke obećavaju da će Zrenjanin dobiti pijaću vodu i da će se ispitati sve mutne radnje u vezi sa prečistačem vode, jer je predsednica Vlade direktno uključena u rešavanje ovog pitanja već duže vreme, a i sam Vučić se već oglašavao i obećavao kako će iza rešetaka ići svako ko je prekršio zakon. Ipak, i dan danas krivične prijave koje smo podneli skupljaju prašinu u nečijoj fioci, nijedan postupak nije čak ni pokrenut, i nema naznaka da će se stvari ozbiljnije pokrenuti u narednom periodu,“ zaključuje Alisa Kockar.

Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu

%d bloggers like this: