Kockar: SNS je na strani investitora, ne građana

„Najveća prevara u istoriji Zrenjanina i dalje traje, iako je odavno svima jasno da fabrika vode neće proraditi. Uprkos brojnim najavama da će odgovorni biti sankcionisani i da će se u rešavanje problema (ponovo) uključiti Vlada, pa i sam Vučić, podnete krivične prijave i dalje stoje na sigurnom, u nečijoj fioci, a Zrenjaninci kupuju vodu u prodavnicama,“ izjavila je Alisa Kockar, poverenica Gradskog odbora DS Zrenjanin i portparolka Demokratske stranke.

Demokrate tvrde da je odnos Srpske napredne stranke prema takozvanim investitorima izuzetno problematičan i uvek na štetu građana. Ulaganja su ogromna i ne vode ka rešavanju problema, već ka stvaranju novih. Nakon skoro deset godina od kada je Srpska napredna stranka preuzela vlast, Zrenjaninci i dalje nemaju vodu za piće i sada moraju da se bore za očuvanje životne sredine jer će fabrika pneumatika predstavljati problem ne samo za ceo grad, već i šire, a posebno za specijalni rezervat prirode „Carska bara“.

„Kao što je vlast sve ovo vreme pomagala i štitila investitora fabrike vode, tako je i Linglong je dobio sve – 97 hektara zemlje, državnu pomoć, izgradnju infrastrukture, ali i podršku lokalnih, pokrajinskih i republičkih vlasti koje su omogućile da zakoni za Linglong tek ponekad važe. Zato je veoma bitno da konstantno podsećamo nadležne organe, a posebno glavnu tužiteljku Zagorku Dolovac, da moraju da preuzmu odgovornost, da počnu savesno da obavljaju svoje dužnosti i da se zauzmu za građane Zrenjanina. To im je jedini posao, za to ih plaćamo,“ zaključila je Alisa Kockar.

Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu

%d bloggers like this: