Kockar: SNS ponižava, ucenjuje i isključuje građane

„Izbori za članove i članice Saveta i Nadzornih odbora mesnih zajednica koji se danas održavaju najbliže su unutarstranačkim izborima što će Srpska napredna stranka ikada prići i najbolje oslikavaju njihovo poimanje demokratije i aktivnog učešća građana – građani nisu pozvani ni da budu birani, ni da biraju; kandidata uglavnom ima tačno onoliko koliko treba izabrati i većina su ili članovi Srpske napredne stranke ili blisko povezani sa njom; partijska mašinerija aktivirana je od ranog jutra kako bi što više članova stranke glasalo… Ipak, i pored svega toga, ni ovog puta nije izostalo ponižavanje i ucenjivanje građana, pa tako ponovo govorimo o plaćenim glasovima, poklon paketima i poklon sendvičima,“ izjavila je Alisa Kockar, poverenica Gradskog odbora Demokratske stranke Zrenjanin i portparolka Demokratske stranke.

Nakon dolaska na vlast, Srpska napredna stranka je po ugledu na svoje uređenje oblikovala i državu, a u tom procesu „stradale“ su i mesne zajednice. Izmenama odluke o mesnim zajednicama, postepeno su im oduzete sve nadležnosti, tako da sem sekretara koji služi kao pretprijemna kancelarija za građane u pravcu oslabljenih institucija, Savet i Nadzorni odbor nemaju nikakav smisao, niti uticaj. Mesto gde su građani nekada između sebe poimenično birali pojedince koji će ih predstavljati i boriti se za uređenje njihovog naselja, Srpska napredna stranka je pretvorila u poligon stranačkog treninga.

„Srpska napredna stranka će i danas, bez sumnje, proglasiti pobedu na izborima, iako na njima niti sme, niti treba da učestvuje. Stranački poslušnici radiće u interesu režima Aleksandra Vučića, a o problemima koji muče građane neće ni razmišljati. Za interese građana i grada Zrenjanina, za pijaću vodu, za čist vazduh i radna mesta, za puteve i kanalizaciju, za obilaznicu i poboljšanje života i na selu i u gradu nastavićemo da se borimo van institucija dok ne stvorimo uslove za slobodne i fer izbore, gde će na lokalnim, parlamentarnim i predsedničkim izborima građani moći da glasaju bez pritisaka, a Saveti i Nadzorni odbori mesnih zajednica biti oslobođeni čvrste pesnice političkih partija na vlasti i vraćeni građanima,“ zaključila je Alisa Kockar.

Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu

%d bloggers like this: