Kockar: Sve je isto, samo su se članovi SNS-a rotirali na funkcijama

Građani Zrenjanina su se nažalost odavno navikli na bahatost predstavnika Srpske napredne stranke, pa će bilo kog Zrenjaninca teško da iznenadi kada pročita u medijima da će grad „dati još jednu šansu fabrici vode jer smo na korak do rešenja“ iako već plaćamo vodu kao da je pijaća i niko nije odgovarao zbog 5 izgubljenih godina ili da će problem kafilerije da se reši tako što će se kafilerija, i to o našem trošku, samo izmestiti van grada u nekoj neodređenoj budućnosti. Ipak, Srpska napredna stranka je u poslednjih desetak dana pomerila i granicu apsurda koju je sama postavila.

„Dok se građani Srbije suočavaju sa brojnim finansijskim izazovima uzrokovanim pandemijom, država Srbija jednom kineskom zagađivaču vazduha poklanja 83,5 miliona evra, kao da nije dovoljno što su zrenjaninske vlasti dozvolile početak izgradnje postojenja bez izrade Studije o uticaju na životnu sredinu, uz sumnjive načine dolaska do građevinskih dozvola i uprkos brojnim upozorenjima koja su stizala od građana, udruženja i političkih partija. Umesto da se taj novac usmeri na pomoć domaćim, a posebno zrenjaninskim privrednicima, da održe svoje poslove i da ih prošire zapošljavajući pritom još radnika, naša vlast novac poklanja stranoj kompaniji i ne traži ništa zauzvrat,“ izjavila je Alisa Kockar, v.d. predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu.

Nažalost, ni ovde nije kraj bahatosti i nezainteresovanosti za opšte dobro Srpske napredne stranke jer je Zrenjanin u poslednje vreme u fokusu brojnih medija. Prvo je iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ građanima poručeno da je pojava metana u vodi sasvim uobičajena stvar i da je rešenje u češćem provetravanju prostorija, bez trunke osećaja odgovornosti, a potom smo saznali da gradski prevoznik Net bus samostalno odlučuje koje će autobuske linije koliko često da saobraćaju prema sopstvenom nahođenju i računici, i da niko iz Gradske uprave nije zabrinut što građani danas imaju, a sutra nemaju prevoz do posla i nazad.

„Zašto niko iz gradske vlasti ne reaguje? Ako nekome i nije bilo jasno ranije, sada sigurno jeste – sve je ostalo isto nakon izbora, samo su se članovi SNS-a rotirali na funkcijama: i dalje se novac građana Zrenjanina bahato troši, nadležne institucije ne reaguju, a u medijima nam poručuju da živimo u zlatnom dobu,“ zaključila je Alisa Kockar.

Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu

%d bloggers like this: