Kockar: “Zrenjaninci ponovo žrtve bahatosti SNS-a”

Juče je došlo do eksplozije u postrojenju za prečišćavanje vode u Zrenjaninu, tokom koje su povređene dve osobe.

„Koliko koštaju životi Zrenjaninaca? Koliko novca još iz gradske kase mora da bude utrošeno? Koliko ljudi povređeno? Koliko još godina građani Zrenjanina treba da budu bez pijaće vode koju inače uredno plaćaju, da bi gradska vlast, ali i Vlada Republike Srbije, priznale da je postrojenje za prečišćavanje vode potpuni promašaj, da je to investicija koja služi za ispumpavanje novca iz budžeta i da predstavlja opasnost po radnike i građane?“ upitala je Alisa Kockar, članica Glavnog odbora Demokratske stranke i Gradskog odbora DS Zrenjanin.

Demokratska stranka podseća da je transparentnost važna upravo zbog ovakvih situacija. Kada postoje efikasni mehanizmi kontrole, mogućnost greške svodi se na minimum i postoji poverenje u sistem. Srpska napredna stranka je, isključivši građane, medije i opozicione partije, obesmislila sve političke procese u državi i značajno umanjila bezbednost svih nas.

„Kada se svi poslovi obavljaju iza zatvorenih vrata i svi podaci kriju u nečijoj fioci, dok glavni akteri više puta pokazuju da im nije problem da deluju protivzakonito, a institucije na njihove poteze zažmure na oba oka, onda je jasno da ne možemo biti sigurni da li su svi standardi i procedure ispoštovani. Mi ne znamo da li je jučerašnja nesreća mogla da se izbegne pravovremenim delovanjem i da li će u budućnosti radnici u postrojenju za prečišćavanje vode i građani ponovo biti dovedeni u opasnost koja može da ih košta i života. Juče su Zrenjaninci bili žrtve bahatosti Srpske napredne stranke, sutra će to biti građani nekog drugog mesta u Srbiji,“ izjavila je Alisa Kockar, članica Glavnog odbora Demokratske stranke i Gradskog odbora DS Zrenjanin.

Informativna služba Demokratske stranke

%d bloggers like this: