Kubik vode koštaće nas najmanje 77 dinara?!

Zrenjanin, 09.05.2017.

Kažu, počelo je odbrojavanje do starta fabrike vode u Zrenjaninu. Tim povodom odbornica demokrata Alisa Kockar izjavila je kako se njoj čini da Zrenjaninci odbrojavaju već 13 godina dok jedni te isti ljudi vode priču u ime različitih partija i na njoj zarađuju. Zaboravimo na trenutak sramno pomeranje rokova i izbegavanje svakog pokušaja da se najvažnije informacije obelodane jer je najnovija vest da će cena kubika vode biti minimum 77 dinara! I ne da vlast nije sramota zbog toga, nego se još i hvali ovim jedinstvenim sistemom u Srbiji koji grad neće da košta ni dinara.

„Ali hoće, koštaće. Koštaće građane, kako direktno, tako i preko JKP-a koje se obavezalo da godišnje isplati 220 miliona dinara. Od momenta kada je Srpska napredna stranka preuzela vlast, najavljena cena kubika vode konstantno je rasla. I još uvek raste. Danas je minimum 77, a sutra će već biti 80 i više. Građani će plaćati vodu i do tri puta skuplje, a zbog starog sistema distribucije će razlika biti minimalna ili možda čak i nepostojeća,“ zaključila je Kockar.

Goran Knežević nas je uveravao kako će, ako fabrika ne proradi do kraja 2015. godine, neko snositi odgovornost jer to znači da je taj neko namerno opstruisao projekat i zato demokrate postavljaju četiri pitanja gospodinu Kneževiću, Janjiću, Deviću i celokupnoj vladajućoj koaliciji:

Ko je namerno opstruisao projekat i tako direktno oštetio ceo grad i sve građane? Da li će i zašto ne ta osoba da odgovara za svoje postupke?

I na kraju, ko je odgovoran za postavljanje tako visoke cene vode i ko je spreman da garantuje da cena u budućnosti neće još i dodatno da poraste?

Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu

%d bloggers like this: