Neophodno je definisati prioritete i menjati ih samo u skladu sa stvarnim potrebama

 

Dr Gordana Kozlovački, doskorašnja poslanica u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine, iskoristila je priliku da se osvrne na rezultate rada pokrajinske skupštine. Da se podsetimo, naša sugrađanka izabrana je za pokrajinsku poslanicu na izborima održanim 2016. godine, a za interese stanovnika Zrenjanina i cele Vojvodine zalagala se kao deo poslaničke grupe DS-DSHV.

Doktorka Kozlovački započela je osvrt od, kako joj se sada čini, daleke 2016. godine, u kojoj je došlo do političkih promena na pokrajinskom nivou i godine u kojoj je postala pokrajinska poslanica ispred Demokratske stranke i grada Zrenjanina. „Kada u mislima preletim obilje skupštinskog materijala, sednica i drugih sesija, susreta, događaja,…shvatam da je dinamika ovog četvorogodišnjeg perioda, podeljenog na vreme pre i posle bojkota skupštinskih zasedanja, bila vrlo intenzivna, sa velikim usponima i padovima, ali i nedovoljno rezultata u odnosu na potrebe sredine.“

Gordana Kozlovački učestvovala je u radu dva skupštinska odbora, a posebno aktivno se bavila zdravstvenim i socijalnim temama, pa smatra da je postala mnogo bolje upoznata sa bolnim tačkama naše stvarnosti, ali i konstruktivna u pravcu pronalaženja rešenja za vitalna pitanja. Kada je životna sredina u pitanju, navodi kako, nažalost, ne vidi pomak, iako su vazduh, voda i zemljište izuzetno bitni za zdravlje i trebalo bi da budu prioritet, naročito u Zrenjaninu.

Posebno je bitno odrediti jasne koordinate unutar kojih jedna sredina može da razvija svoj potencijal i zato doskorašnja pokrajinska poslanica još jednom ukazuje na važnost definisanja prioriteta, akcionih planova za njihovu realizaciju, ali i njihovo redefinisanje u hodu, u skladu sa stvarnim potrebama. Nažalost, pravična raspodela finansijskih sredstava, koja mora da prati postavljanje prioriteta i da bude u skladu sa regionalnim strategijama, nešto je što ostaje i sledećim generacijama poslanika.

Doktorka Kozlovački navodi kako su utisci koje nosi sa sobom brojni, a izdvajanje prethodna dva predstavlja samo vrh rang liste potreba i prioriteta, kako ih vidi kao neko ko je duboko privržen gradu i građanima Zrenjanina. Nastojeći da bude diskutant na gotovo svakoj skupštinskoj sednici, i da problem osvetli iz ugla značajnog za život svakog od nas, doktorka je forsirala tonalitet tolerancije i međusobnog uvažavanja.

Zahvalna sam za ukazano poverenje svojoj Demokratskoj stranci, ali i svojoj sredini koja je prepoznala iskrenost i trud, a i poneko delo. Sve vreme poslaničkog mandata sam bila jednako posvećena svojim pacijentima, i zahvalna njima i kolegama na razumevanju za aktivnosti u drugoj ravni. Nastavljam sa radom, jednako istrajno, sada sa  više znanja i iskustva u brojnim izazovima koji su tu oko nas. I poručujem, neminovno je da  se saživimo sa novom normalnošću koja nam je nametnuta i istovremeno da ‘ozdravimo’ sve što možemo, a najpre to što moramo – životnu sredinu,“ zaključila je dr Gordana Kozlovački.

Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu

%d bloggers like this: