Podrška i pravna pomoć za sve potpisnike peticije

Uprkos brojnim pokušajima diskreditacije potpisnika peticije „Ujedinjeni protiv kovida“, broj nezadovoljnih građana i potpisa i dalje raste i jasno je da se neće lako odustati od zahteva da se smeni postojeći Krizni štab i oformi novi, kom bi građani mogli da veruju, ali i da se utvrdi istina o broju obolelih i preminulih od koronavirusa . Među potpisnicima peticije našli su se i zrenjaninski lekari, prosvetni radnici, umetnici, advokati…

„U trenucima kada su lekari pod sve jačim pritiskom i kada se svakog jutra stvaraju redovi ispred odeljenja infektologije, važnije je nego ikad pružiti im podršku. Naši lekari se junački bore za svakog pacijenta, za bolje uslove rada i za istinu, ali ne mogu sami da pobede u toj borbi. Neophodno je da svako od nas da svoj doprinos,“ izjavila je odbornica Alisa Kockar.

Podrška i solidarnost se moraju pokazati i na delima, ne samo rečima, i zato je Demokratska stranka stavila svim potpisnicima peticije na raspolaganje svoj tim advokata, koji će biti tu da ukaže besplatnu pravnu pomoć svakom ko je zatraži.

„Ukoliko se potpisnici peticije iz Zrenjanina osete ugroženim, ukoliko trpe bilo kakav oblik mobinga i diskriminacije zbog potpisivanja peticije, molimo ih da ostanu odlučni i hrabri kao kada su dali svoj potpis i da se jave našem timu advokata koji će im pružiti besplatnu pravnu pomoć. Vreme je da pokažemo solidarnost – da svi naši sugrađani znaju da imaju nekog ko će stati u njihovu odbranu i da nisu prepušteni sami sebi,“ zaključila je Alisa Kockar.

Broj telefona za pravnu pomoć je 063/786-52-90 (radnim danima od 9 do 17 časova), a imejl adresa pravnitim@ds.org.rs (uvek dostupni).

Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu

Foto: Jovan Drndak Njegović

%d bloggers like this: