Prioriteti

Nova godina se bliži, a Gradsko veće i gradonačelnik se bave donošenjem odluka o paketićima. Sve bi to bilo izuzetno lepo i demokrate bi vrlo rado podržale ovakve gestove, kada ne bismo imali barem pet važnijih tema o kojima treba da raspravljamo i problema koje treba da rešavamo.

Zašto Zrenjanin još uvek nema pijaću vodu, iako smo u medijima mesecima slušali kako je sve spremno, a sad se već neko vreme niko ne oglašava? Odbornica Alisa Kockar pojasnila je u čemu je problem: “Postrojenje je spremno, ali nema upotrebnu dozvolu. Prema informacijama koje smo dobili od investitora, jedina prepreka je čisto administrativne prirode i sve zavisi isključivo od institucija na pokrajinskom nivou koje, vrlo dobro znamo, drži Srpska napredna stranka. Potpuno je pogrešno bilo kada SNS nije hteo da sarađuje sa demokratama dok su bile na čelu Vojvodine, ali da sami sebi neće i ne mogu da pomognu… to je novi nivo apsurda, a cenu plaćaju građani. Mi ćemo nastaviti da insistiramo na tome da sva dokumentacija bude javna i da neko preuzme odgovornost i za loše, a ne samo zasluge za ono što je dobro.”

U međuvremenu, dok se vlast hvali velikim investicijama koje su ništa drugo do davanje vojvođanske zemlje svima sem paorima koji na nju polažu najviše prava, ona nije u mogućnosti da zameni ni sijalice. Već u četiri sata počinje da pada mrak, pa stanovnici Taraša ostaju u tami. Situacija nije bolja ni u samom gradu, ali nažalost ni u drugim naseljenim mestima. Oni srećniji uspeju da obezbede promenu bar polovine sijalica i to je to. Do daljnjeg. Dok građani Šapca na referendumu odlučuju o tome gde će i na šta biti utrošen novac koji su dali na ime poreza na imovinu, mi se pitamo hoće li našim mesnim zajednicama ostati i to malo novca kojim raspolažu ili će im grad i to oduzeti.

Već na prvoj sledećoj Skupštini ćemo imati jasniji uvid u to kakve je odluke donelo Gradsko veće, kao i kakve su namere za narednu godinu. Alisa Kockar navela je šta je demokratama važno: “Gradonačelnik je najavio kako će budžet grada za 2018. godinu biti restriktivan, ali i realan sa razvojnom komponentom. Poljoprivreda, zapošljavanje mladih i ekonomsko osnaživanje žena, kao i uvođenje izuzetno oštre kontrole potrošnje novca iz budžeta grada Zrenjanina i bolji status mesnih zajednica, prioriteti su za Demokratsku stranku.”

Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu

%d bloggers like this: