Pumpa za ispumpavanje novca iz budžeta (2)

Pre samo nekoliko dana gradonačelnik je najavio da nas uskoro očekuje ukidanje zabrane upotrebe vode za piće, odbio da govori o hapšenjima (i puštanjima na slobodu) i navodno prihvatio sopstvenu odgovornost koja će biti preispitana 21. juna. Odbornica demokrata Alisa Kockar prokomentarisala je ovaj čin: „To je samo još jedna obmana građana. Krivična odgovovornost se ne preispituje na izborima, a posebno ne na onim unapred nameštenim – za to bi trebalo da imamo institucije čiji je osnovni posao upravo utvrđivanje odgovornosti i dalje procesuiranje odgovornih lica. Gde su i šta rade tužioci i šta se desilo sa podnetim krivičnim prijavama?

Ako je sa postrojenjem sve bilo u redu, zašto nije ispunjavalo svoju osnovnu funkciju, zašto je bila neophodna navodna investitcija od nekoliko stotina hiljada evra i zašto grad dodatno ulaže novac iz budžeta? Ako sa postrojenjem nije sve u redu, a svima je već jasno da je to slučaj, zašto gradonačelnik i drugi predstavnici vlasti nisu zaštitili interese Zrenjanina i svojih sugrađana, već su brinuli o „investitoru“? I kako posle svega možemo da verujemo Vodovodu i analizama koje nam Vodovod dostavlja na uvid?

Zrenjaninske demokrate najavljuju da će, u slučaju da zabrana zaista bude svečano i predizborno ukinuta, nastaviti da vrše analize o sopstvenom trošku i da se njihov stav nije promenio – ostaju pri odluci o bojkotu izbora, sada sa još jednim razlogom više.

„Odluku o bojkotu doneli smo jer smo smatrali da nisu ispunjeni uslovi za održavanje slobodnih izbora, a tokom poslednja dva meseca situacija je postala još lošija i vlast je ponovo pokazala da ne preza ni od čega da bi ispunila svoje ciljeve. Kako možete da učestvujete u izborima čiju legitimnost garantuju oni koji su donaciju vode sakrili od svojih sugrađana i koji konstantno privlače nove privatne investitore za famoznu fabriku vode dok u isto vreme sve više novca izvlače iz budžeta ili oni koji hapse i kažnjavaju građane i organizuju masovno okupljanje tokom pandemije kako bi prikupili potpise ili se suprotstavili jednom jedinom opozicionaru? Dodatno, sada se postavlja pitanje i zdravstvenog rizika, a već smo videli da naša (gradska) vlast nije sposobna ni sebe da zaštiti, a kamoli građane,“ objasnila je Alisa Kockar.

Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu

%d bloggers like this: