Pumpa za ispumpavanje novca iz budžeta

Nakon 5 punih godina mučenja sa prečišćivačem vode, probijenih rokova, kršenja i menjanja zakona, velikih finansijskih ulaganja, milion neispunjenih obećanja… Zrenjaninci su doživeli da danima imaju problema sa pritiskom ili nemaju vode uopšte, i to tokom vanrednog stanja. Tim povodom, gradonačelnik je najavio da je izdat nalog da se uradi elaborat i da će Grad Zrenjanin i JKP Vodovod i kanalizacija uskoro krenuti u nabavku dodatnih pumpi.

Odbornica Alisa Kockar smatra da ne postoji nijedan jedini razlog da Grad pristupi ovoj javnoj nabavci: „Gradonačelnik očigledno planira da cenu nesposobnosti lokalne vlasti još jednom plate svi građani, umesto da se utvrdi odgovornost i poštuju ugovori i zakoni. Ugovorom je tačno definisano koliko investitor mora da isporuči prečišćene vode, ako on to nije u stanju da ispuni, to nije trošak koji grad treba da pokrije iz svog budžeta, nego investitor iz svog.

Imajući u vidu da nam je tužilaštvo izuzetno aktivno u poslednje vreme, a da je i Viši sud u Zrenjaninu odigrao itekako primećenu ulogu u slučaju Jovane Popović, Demokratska stranka poziva sve nadležne da se okrenu ka „većem plenu“ i onima koji već godinama prazne budžet grada Zrenjanina svojim pumpama za ispumpavanje novca. Krivičnih prijava po kojima bi mogli da postupe ima na pretek – samo su demokrate učestvovale u podnošenju dve, a nisu bile jedine čiji su predstavnici uočavali nezakonite radnje.

„Ugovor zaključen februara 2015. godine nebrojeno je puta prekršen i svaki put je, bez greške, finansijski gubitak snosila gradska uprava jer je štitila investitora i njegove interese, umesto grad Zrenjanin i interese svih građana. Ako ćemo da izdvajamo sredstva iz budžeta, onda bi trebalo da ih usmerimo ka tome da svim građanima omogućimo jeftiniju nabavku vode dok konačno ne rešimo pitanje prečistača, a ne da pokrivamo tuđe gubitke“, zaključila je odbornica.

Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu

%d bloggers like this: