Sramota je što Trg dr Zorana Đinđića nije adekvatno obeležen

Povodom obeležavanja osamnaest godina od ubistva predsednika Vlade Republike Srbije dr Zorana Đinđića, delegacija Gradskog odbora Demokratske stranke Zrenjanin položila je danas venac na Trg dr Zorana Đinđića. Delegaciju su činili Ranko Tadić, Jovica Radić, Zoltan Ivanica, Igor Kovačić i Radovan Jorgin.

„Pošto očigledno nije upućen u to što se dešava u gradu kojim rukovodi, danas javno pozivamo gradonačelnika Zrenjanina da pod hitno reaguje i da se Trg dr Zorana Đinđića obeleži kako dolikuje u što kraćem roku jer je velika sramota za grad Zrenjanin da ovaj trg nema adekvatno obeležje. Tako nešto ne bi bilo moguće da Zoran Đinđić i njegovo nasleđe nisu u poslednje vreme skrajnuti, a nažalost je i velik broj njegovih saradnika u međuvremenu promenio svoj politički kurs. To je pitanje za njih zašto su to uradili, ali mi ne smemo da zaboravimo da nije ubijen samo predsednik Demokratske stranke, već premijer naše države. To je bio pucanj u državu, u institucije, a vreme u kojem živimo je posledica tog ubistva,“ izjavio je Jovica Radić u ime delegacije Gradskog odbora Demokratske stranke.

Naš poraz kao društva je što danas Zrenjaninom i Srbijom ponovo vladaju oni koji su bili najžešći protivnici reformi koje je pokrenuo Zoran Đinđić, pravih reformi, a ne praznih priča o reformama o kojima slušamo danas u režimskim medijima. Sve ono sa čim su se građani Zrenjanina, ali i Srbije, suočavali krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih godina, sve ono protiv čega se i sam Đinđić borio, aktuelno je i danas.

„To što nije sprovedena detaljna istraga i što nisu pokrenuti procesi protiv svih uključenih u mutne poslove oko fabrike vode, i što Zrenjanin i dalje nema vodu za piće, ali zato ima značajno prazniji budžet, govori nam dovoljno koliko su država i kriminal isprepleteni. Zrenjanin postaje prazan grad jer mladi nemaju razloga da u njemu ostanu, mediji su sve zatvoreniji i zatvoreniji, a svako ko drugačije misli biva proglašen izdajnikom, mrziteljem svoga grada i države. Na nama je to da menjamo jer će Demokratska stranka uvek biti kuća Zorana Đinđića i kao naslednici njegove politike znamo šta smo dužni da uradimo. Smenili smo Miloševićev režim, smenićemo i Vučićev, i Zrenjanin će ponovo postati grad budućnosti, a ne grad bez vode, zemlje, vazduha i ljudi,“ izjavila je Alisa Kockar, v.d. predsednika Gradskog odbora DS Zrenjanin koja je danas prisustvovala obeležavanju 12. marta na Novom groblju u Beogradu u ime zrenjaninskih demokrata.

Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu

%d bloggers like this: