Srpskoj naprednoj stranci je Linglong važniji od zdravstva

Predlogom Zakona o budžetu za 2021. godinu predviđene su i subvencije za privredu, a jedno od preduzeća koje bi trebalo da dobije pomoć države i naredne godine jeste Linglong.

„Da li je privatno preduzeće Linglong zaista prioritet broj jedan u Zrenjaninu? Zar nije logičnije da se taj novac uloži u zdravstvo, školstvo, javni prevoz, infrastrukturne projekte? Vanredna je situacija i mi u Zrenjaninu nemamo dovoljno testova, zdravstvenih radnika, kapaciteta i resursa da pružimo zdravstvenu negu svima kojima je potrebna; škole i nastavno osoblje prepušteni su sami sebi da se snalaze i organizuju nastavu bez adekvatne opreme, a o vrtićima da i ne govorim; ugostitelji se suočavaju sa ozbiljnim problemima zbog usvojenih mera; nemamo pijaću vodu, funkcionalnu kanalizaciju, pouzdan javni prevoz, obilaznicu,… I pored svega toga, Srpska napredna stranka odlučila je da joj je Linglong na prvom mestu i da je važniji od građana Zrenjanina,“ izjavila je Alisa Kockar, v.d. predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu.

Zrenjaninske demokrate upozoravaju da je sličan scenario u Zrenjaninu već viđen, a da cenu sada plaćaju isključivo građani, dok nadležne institucije ostaju neme i ne staju u odbranu građana, zakona i pravne države.

„Istorija se, bojim se, ponavlja. Sve smo ovo već videli pre pet, šest godina kada je najavljivana fantastična italijanska investicija koja će rešiti problem pijaće vode u Zrenjaninu. Grad i država su godinama pomagali investitora koji skoro ništa nije uložio u takozvanu fabriku vode, preuzimali njegove obaveze na sebe i tako oštetitili budžet, a šta smo na kraju dobili? Zrenjanin i dalje nema pijaću vodu i niko za to nije odgovarao. Bojim se da će scenario biti vrlo sličan i kada je u pitanju Linglong – uložićemo ogroman novac i boriti se sa zagađenjem vazduha, a dobrobit za grad će biti nesrazmerno mala, ako i bude postojala,“ upozorila je Alisa Kockar.

Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu

%d bloggers like this: