Šta ostaje posle izbora?

Zrenjanin, 18.04.2017.

Još jedni izbori su iza nas. Kao i svakog puta do sada, u kampanji vlast obećava sve, započinje radove ili najavljuje završetak večitih poduhvata baš nakon izbora. No, šta nam ostaje posle izbora?

Igor Kovačić, predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu, kratko je odgovorio na pitanje: „Vlast koju drži Srpska napredna stranka tokom svake kampanje odluči se za asfaltiranje neke ulice ili barem jednog dela jer su to radovi koji su možda i najvidljiviji, pa deluje kao da zaista ulažu u grad i brinu o njemu. Ipak, dovoljno o njihovoj nesposobnosti čak i za tako jednostavan posao govore rezultati i, recimo, tek završeno asfaltiranje Titelskog reda. Titelski red je konačno došao na red da dobije novi asfalt, ali je nažalost postao žrtva predizbornog asfaltiranja po svaku cenu. Stara bandera nalazi se usred novog puta. To je tužna slika rada i dometa „eksperata“ SNS-a.“

„Šta se dešava sa prečistačima vode? Gospodin Dević je insistirao na tome da se izgradnja i postavljanje opreme odvijaju u skladu sa predviđenom dinamikom, ali rokovi koje sam postavlja nikako da budu ispoštovani. „Sasvim izvestan završetak radova“ najavljuje se još jednom za kraj aprila. Izbori su prošli, pa misle da o tome više niko ne brine. Mi brinemo: i o izgradnji, i o kvalitetu usluge, ali i o ceni. Ideja da voda mora da poskupi i da tek treba da se skroje finansijski planovi za priključivanje naseljenih mesta na vodovodnu mrežu nečuvena je i govori dovoljno o tome koliko se vlast zaista brine za građane,“ izjavila je portparolka demokrata Alisa Kockar.

Još jedni izbori su iza nas, a vlast može da se pohvali isključivo neispunjenim obećanjima ili izuzetno lošim rezultatima. To su činjenice i neće se promeniti, bez obzira na to što nam serviraju kroz medije, a građani to već osećaju i tek će.

Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu

%d bloggers like this: