Sušni period

Na neispunjena obećanja sadašnje vlasti na čelu sa Srpskom naprednom strankom skoro da smo i navikli jer ih slušamo na dnevnom nivou, baš svakog dana u godini, a rezultata nema ni na vidiku. Ipak, ovih dana situacija je postala potpuno apsurdna.

Fabrika vode, kako je nazivaju, tema je broj jedan već poprilično dugo. Sistem je, kažu, u funkciji i prva ispitivanja su dobra i samo još malo vremena treba da prođe dok tu promenu na bolje ne osete i građani.

U međuvremenu, naše javno preduzeće nije sposobno pošteno da snabdeva građane čak ni tehničkom vodom. Goran Kaurić, predsednik Gradskog odbora zrenjaninskih demokrata, pojašnjava: “Konstantno slušamo najave kako će fabrika vode da bude naš spas, a u međuvremenu ni tehničku vodu nemamo. Za mene je to definicija ironije. Voda je osnovna potreba, ali vlast kao da nije briga – ona priča svoju priču kroz sve medije, a o građanima ne vodi računa. Moje komšije u mesnoj zajednici Dolja – Crni šor su ovih dana imale poprilično velike probleme zbog nestašice vode, a ne mogu da zamislim kako je tek stanovnicima sela kojima je voda potpuno žuta i koji nisu još uvek čak ni deo plana aktuelne vlasti. Kada uopšte imaju bar tehničku vodu.”

Zrenjaninske demokrate smatraju da je potpuno apsurdno pompezno najavljivati efekte postavljanja prečistača vode dok se ni tehnička voda ne isporučuje kako treba, a posebno ne u situaciji kada vlast godinama kasni sa rešavanjem problema koji muči nas grad i kada nismo ni sigurni kakva voda će iz tog famoznog sistema zaista stići do krajnjih korisnika.

Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu

%d bloggers like this: