Više platiš, manje dobiješ

Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu već duže vreme, a u poslednjih godinu dana konstantno, ukazuje na komunalne probleme koji muče naše sugrađane i nas, a koji bi barem teorijski trebalo da budu lako i odavno rešeni. Posebno važnu dimenziju problema predstavlja novčani aspekt.

Ako građani već plaćaju usluge, onda je neophodno da zaista nešto i dobiju zauzvrat. Ipak, lokalna vlast se očigledno sa tim stavom ne slaže. „Važno je postaviti „zaslužne“ na funkcije i, ukoliko je moguće, a za njih uvek jeste, povećati cenu usluga. Sve ostalo je manje bitno. Da li je posao uopšte obavljen? Da li je dobro obavljen? Niko ne mari. Tako se ne vodi jedan grad. Tako se ne predsedava čak ni kućnim savetom“, zaključila je portparolka demokrata Alisa Kockar i napomenula da demokrate ipak brinu o kvalitetu života građana čak i kada vlast to ne čini.

Da li ste primetili da je Zrenjanin u poslednje vreme izuzetno prljav grad? I nije to posledica izlaska za vikend koju radnici zaduženog preduzeća nisu stigli da srede. Smeće danima leti po celom gradu uključujući čak i sam centar, prazne flaše se nalaze na svakom koraku, neprijatni mirisi se šire. Deponije pod hitno treba srediti, grad očistiti i redovno o njemu voditi računa.

Da li ste primetili da je Zrenjanin u poslednje vreme izuzetno mračan grad? I nije to posledica iznenadnog prestanka rada rasvete koju radnici zaduženog preduzeća nisu stigli da zamene. Više od godinu dana mnoge mesne zajednice biju bitku da se barem deo sijalica zameni kako cele ulice i naselja ne bi bila u mraku, a za to vreme je bezbednost građana i više nego ugrožena.

Da li ste primetili da je odgovor na svaki zahtev i na svaku sugestiju isti – finansijska situacija je teška i vlast zapravo dobro obavlja svoj posao?

„Ako građani plaćaju više, a dobijaju manje, onda je itekako jasno da problem nije u generalno teškoj situaciji, a posebno je jasno da vlast ne radi svoj posao kako treba. Možda neće, možda ne umeju. Jedno je sigurno – ukoliko bi se manje novca trošilo na ručkove i druga funkcionerska veselja, bilo bi dovoljno novca u gradskoj kasi da se makar osnovne usluge zaista građanima i isporuče,“ reči su kojima je Alisa Kockar završila svoje izlaganje.

Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu

%d bloggers like this: