Voda: skretanje pažnje, pokušaj hiljaditi

Jun petnaesti, pijaće vode ni na vidiku. Bezbrojna obećanja, saopštenja, javni nastupi… I ništa: ni pijaće vode, ni odgovornosti.

Pre dva dana bili smo očevici takozvanog „sportskog ribolova“, pojave kada vlast više rekreativno nego s ozbiljnom namerom hapsi pojedince i pušta ih na slobodu, objašnjava odbornica Demokratske stranke Alisa Kockar: „Gradonačelnik ponovo nije održao svoje obećanje, pa se pribeglo starom triku – skretanju pažnje – kako se o tome ne bi pričalo. Ivan Dević uhapšen je po ko zna koji put, a MUP se potrudio da o tome obavesti sve medije. Optužbe bi možda i mogle da deluju ozbiljno, kada ne biste znali da sto puta ozbiljnija krivična prijava i njena dopuna stoje u nečijoj fioci već skoro godinu dana, a da Zrenjaninci i dalje nemaju vodu. Gde su institucije Republike Srbije i zašto ne rade svoj posao?“

KO JE SVE ODGOVORAN ZA AFERU SA PREČISTAČEM, ZBOG KOJE ZRENJANIN JOŠ UVEK NEMA PIJAĆU VODU? Zrenjaninske demokrate će postaviti isto pitanje i još stotinu puta ako treba i učiniće sve kako se jeftinim trikovima ne bi skrenula pažnja sa onog što je suštinski bitno, a to je da Zrenjanin dobije vodu, ali i utvrđivanje celokupne istine i lične odgovornosti.

Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu

%d bloggers like this: